Night Animals – 9 belgialaista nykysarjakuvantekijää

Galleria G18, Yrjönkatu 18
Avoinna 5.–30.9. (Huom. ei pääsyä festivaalilauantaina 8.9.)

www.g18.fi

Vain pitkät perinteet eivät tee Belgiasta kiinnostavaa sarjakuvamaata. Maan uudet tekijäsukupolvet tuntuvat aika ajoin onnistuvan myös selkeästi uudistamaan ilmaisumuotoaan. Juuri tällä hetkellä uusi belgialainen sarjakuva on taas kerran pienimuotoinen ilmiö - jännittävä, kokeileva ja antoisa löytöretki vastaanottavaiselle lukijalle. Uusien tekijöiden töissä maan vahva sarjakuvaperinne näkyy herkullisina vivahteina, viitteinä, ja satiirina, mutta myös selkeänä tietoisuutena taiteenlajin mahdollisuuksista.

Festivaalisunnuntaina 9.9. klo 14–15 näyttelyssä järjestetään opastettu kierros, jossa näyttelyn tekijöistä ovat kertomassa Gert Meesters, Els Aerts ja Carmela Chergui. Paikalla myös festivaalivieras ja yksi näyttelyn taiteilijoista Ward Zwart. Sunnuntain aukiolo klo 13–17.

Helsingin 27. sarjakuvafestivaalien taiteellinen johtaja Tommi Musturi on valinnut Night Animals -näyttelyyn yhdeksän tämän hetken mielenkiintoisinta uutta belgialaista sarjakuvataiteilijaa. 

Näyttelyn taiteilijat:

Francesco Defourny, Brecht Evens, Eric Lambé, Aurélie William Levaux, Alice Lorenzi, Olivier Schrauwen, Brecht Vandenbroucke, Judith Vanistendael ja Ward Zwart.

 

 

Kuvat: Olivier Schrauwen, Alice Lorenzi